صندوق کلاریون یک نهاد اسرائیلی آمریکایی است که با ساخت فیلم های جنجالی، ایران ستیزی و اسلام ستیزی را در آمریکا بویژه دانشگاه ها ترویج می کند.
به گزارش خبرنگار مشرق، پایگاه اینترنتی هافینگتون پست در گزارشی به معرفی صندوق کلاریون پرداخته و مینویسد: صندوق کلاریون یک سازمان غیر انتفاعی تقریبا وابسته به احزاب راست اسرائیل و آمریکا است که فیلمهای مستند جنجالی در مورد تهدید اسلام تولید و توزیع میکند و آمریکاییها را وادار به آماده باش درباره تهدید اسلام افراطی میکند.
این گروه در سال 2006 تاسیس شد و به منظور انجام ماموریتش دست به تولید فیلمهای مستند آموزشی و انتقال مضامینی در مورد اسلام افراطی در فیلمهایش میزند و از طریق تلاشهای زیاد در اینترنت و پردیسهای دانشگاهی به دنبال دستیابی به اهدافش است.
صندوق کلاریون توسط "رافائل شور" یک محافظه کار خاخام اسرائیلی تاسیس شد، و هیئت مشورتی کلاریون شامل بعضی از نئو محافظهکاران و دیگر سیاستمداران جنگ طلب از قبیل "فرانک گاف نی" از مرکز سیاست امنیتی؛ "دانیل پایپ" از انجمن خاورمیانه، "ژودی یاسر"، موسس "انجمن آمریکایی اسلامی برای دموکراسی" و سخنگوی صندوق کلاریون و مستند جهاد سوم، "کلار لوپز"، مدیر اجرایی کمیته سیاست ایران، "هارولد رود"، افسر پیشین زیر نظر داگلاس فیت در دوره رونالد رامسفلد، "یان شارون" مدیر اجرایی "مینه سوتا علیه تروریسم" و "سارا استرن" رئیس "انجمن حقیقت خاورمیانه" (EMET) است که در پخش فیلمهای کلاریون همکاری و مشارکت دارند.
صندوق کلاریون توجه رسانههای زیادی را به خاطر تلاشهایش در توزیع میلیونها نسخه از دی وی دیهای فیلم کوتاه "وسواس: جنگ اسلام افراطی علیه غرب" و برای نقشش در تولید فیلم "جهاد سوم: تصویر اسلام افراطی برای آمریکا" که در می 2009 پخش شد، جلب کرد. تلاشهای کلاریون برای ترویج این گونه فیلمها انجام داده و در سال 2008 برخی رسانه ها در مورد کلاریون گفتند که متهم به معاف از مالیات بودن و تلاش برای تحریک کردن فضا و ایجاد ترس در آمریکا در هفتههای قبل از انتخابات ریاست جمهوری است.
در اواخر سال 2010، کلاریون اعلام کرد که در حال تکمیل تولید سومین مستند خود است؛ که این فیلم در مورد مالیخولیای تهدید ایران است. عنوان فیلم "ایرانیوم" بود؛ فیلمی که قصد داشت هراس را در مورد تهدید برنامه هستهای ایران را از طریق توضیح اصول انقلاب و به صورت تصویری افزایش دهد و تنفر و خشونت را به رهبران ایران نسبت دهد. فیلم رفتارهای متجاوزانه ای از دولت در مورد شهروندانش را نشان داده و به ترتیب تاریخی، استفاده دولت از ترور در خارج برای تحمیل پیام مرگبار در برابر دشمنان خود ساخته را القا می کند.
• فیلم وسواس
بعضی از 28 میلیون دی وی دی وسواس که تبلیغ تنفر نامیده شد توسط بعضی از منتقدین در روزنامههای چندین ایالت کلیدی آمریکا از قبیل فلوریدا، اوهایو و میشیگان در روزهای منتهی به انتخابات سال 2008 الصاق شده و قابل دسترس بود. این فیلم ویدئویی تلاش میکرد موردی بسازد که در آن نیت اسلام افراطی را، هدفگیری تمدن غرب و قرار دادن آن زیر یوغ ارزشهای اسلام نشان دهد. این مطلب توسط رافائل شور موسس صندوق کلاریون و وین کوپینگ تولید کننده فیلم ویدیویی "بیرحم: مبارزه برای صلح در اسرائیل" نوشته شده است. فیلم بیرحم نیز مستندی درباره منازعه فلسطین - اسرائیل است که برروی خشونتهای اعراب تمرکز میکند. چندین گروه از قبیل کمیته امور آمریکا - اسرائیل و سازمان صهیونیستی آمریکا که از سیاستهای نظامیگری اسرائیل و آمریکا حمایت میکنند از اکران فیلم بیرحم نیز حمایت کردند.
بعد از انتشار اولین قسمت آن در سال 2005، نمایش وسواس بحثهای راجع به اسلام هراسی را در پردیسهای دانشگاهی آمریکا داغ کرد. فیلم به صورت تجاوزکارانه اسلام هراسی را در دانشگاهها ترویج میکرد. وقتی که نسخههای دی وی دی فیلم به عنوان بخشی از پروژه هشدار علیه تروریسم "دیوید هارویتز" ترویج شد و در لای روزنامههای ایالتی در ماههای آخر منتهی به انتخابات 2008 ظاهر شد بعضی از ناظران متهم کردند که کلاریون و انجمن حقیقت خاورمیانه به صورت سری به دنبال حمایت از سناتور "جان مک کین" و دیگر کاندیداهای جمهوریخواه هستند که علیه افراطگرایان اسلامی و تهدید آنها مبارزه میکنند در حالیکه رقیب دموکرات آنها سناتور "باراک اوباما" در مورد این مساله ضعیف عمل میکند.
وقتی که یک روزنامه در یک شهر کوچک پنسیلوانیا منبع ارسال دی وی دیها را بررسی کرد، فهمید که منبع ارسال دی وی دیها وبسایت صندوق کلاریون به آدرس Radicalism.orgبوده است که یک گزارش سیاسی در حمایت از مبارزات مک کین منتشر کرده است. گزارش بیان میکند که سیاستهای مک کین برای مقابله با اسلام تهاجمی و تروریسم تلاش میکند.
طبق نظر نیویورک تایمز، وسواس به عنوان نقطه جوش مباحث دانشگاهی درباره خاورمیانه عمل کرد، نه فقط به دلیل آنکه کلیپهای آن از تلویزیون اعراب در غرب به ندرت نشان داده میشود، بلکه بدلیل شبکه پخش و حامیان اسرائیلی آن.
• جهاد سوم
این گزارش در ادامه به بررسی فیلم جهاد سوم پرداخته و مینویسد: جهاد سوم توسط صندوق کلاریون در می 2009 تولید شد. جهاد سوم ادعا میکند که جنگی را بررسی میکند که رسانهها چیزی درباره آن به شما نگفتهاند و دشمنی که دولت نیز از نام آن میترسد را آشکار میکند. در اواخر سپتامبر 2008، وبسایت فیلم ادعا میکند که فیلم بر روی سند سری (مانیفست برادری مسلمانان آمریکایی) کشف شده توسط اف بی ای تمرکز کرده است. فیلم تشریح میکند که هدف جهاد بزرگ تخریب تمدن غرب از درون از طریق عملیات نفوذی و سلطه بر شمال آمریکا است. فیلم مبارزه رهبران مسلمان افراطی در آمریکا را نمایش می دهد.
متحصصان برجسته جهاد سوم کسانی از قبیل "ریچل ارنفلد" از مرکز دموکراسی آمریکا، "جیمز لویس" رئیس سابق سیا، "میچل لدین"، "والید فارز" و "برنارد لوییس" از بنیاد دفاع و دموکراسی، سناتور "جوزف لیبرمن" و "گولیانی" شهردار سابق هستند.
در وبسایت کلاریون (Radicalislam.org) (پرچمدار نمایش فیلم اسلام ستیزی در آمریکا)، بازدید کنندگان میتوانند یک تریلر درباره جهاد سوم ببینند که القا میکند که "ژودی یاسر" از انجمن آمریکایی اسلامی دموکراسی، اسنادی را از اف بی ای کشف کرده و تصمیم میگیرد که آنها را بررسی کند. او شرح میدهد که آیا دولت اسلامی تهدیدی برای امنیت آمریکا محسوب میشود؟ خودش جواب میدهد "بله" !
لیکود و ارتباطات نئو محافظهکاران
بعضی منتقدان، صندوق کلاریون را ابزار حزب راست لیکود اسرائیل قلمداد میکنند. طبق گزارش دپارتمان شرکتها، رابرت شور، رابی هنری هریس و ربکا کبات با صندوق کلاریون همکاری دارند. گزارش شده است که این سه نفر به عنوان کارمندان شرکت بینالمللی "آیش هوتورا" (Aish Ha Torah) خدمت میکنند، سازمانی که اسرائیلی بودن آن بر کسی پوشیده نیست.
گزارش ها نشان میدهد که بودجه تولید، بازاریابی و توزیع فیلم وسواس ،ریشه در گروه اسرائیلی آیش هاتورا دارد.
"نیهاد اواد" مدیر اجرایی شورای آمریکا - اسلام، گفت: "رای دهندگان آمریکایی سزاوار این هستند که بدانند چگونه آنها هدف یک مبارزه چند میلیون دلاری توسط یک گروه خارجی برای نفوذ به انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفتهاند. علاوه بر آن، کلاریون به طور مستقیم یا غیر مستقیم در مبارزات سیاسی مشارکت داشته است."
اینترپرس سرویس همچنین گزارش کرد که نئو محافظهکارانی از قبیل "جان کیرک پاتریک"، "دانیل پایپ" از انجمن خاورمیانه، "میراف وورمسر" از بنیاد هادسون، "فرانک گاف نی" از مرکز امنیت سیاسی، "وولسی"، آریل کوهن و نینا شه بنیاد هریتیج نیز جزو مشاوران (EMET) هستند.
• مشاوران خارجی صندوق:
فرانک گاف نی
وزیر سابق دفاع
آقای گاف نی موسس و رئیس مرکز سیاست امنیتی واشنگتن است. گاف نی سابقا به عنوان وزیر دفاع در دوره ریاست جمهوری ریگان بود.
دکتر ژودی یاسر
رئیس و موسس انجمن اسلامی آمریکایی برای دموکراسی
دکتر یاسر، مسلمان و پزشک طب درونی و قلب شناسی هستهای در فونیکس است.
کلار لوپز
افسر سابق آژانس اطلاعاتی آمریکا (سیا)
کلار لوپز متخصص اطلاعات و سیاست استراتژیک در مسائل خاورمیانه و امنیت داخلی است.
دانیل پایپز
مدیر انجمن خاورمیانه، موسس "کمپس واتچ"
وی در دولت آمریکا پستهای مختلفی داشته است و وبسایت او DanielPipes.org)) یکی از منابع ویژه اطلاعات در زمینه خاورمیانه است.
دکتر هارولد رود
متخصص سابق مسائل خارجی پنتاگون و مشاور موسسه هادسون بوده است.
ایلن شارون
مدیر اجرایی موسسه مینه سوتا علیه تروریسم
پسر یک زوج مهاجر یهودی از لیبی و مصر. در زمینه تروریسم، اسلام افراطی و صلح در خاورمیانه سخنرانیهای زیادی دارد. در تولید فیلمهای ایرانیوم، جهاد سوم و وسواس مشارکت داشته است.
سارا استرن
موسس و رئیس "انجمن حقیقت خاورمیانه" EMET))
وی به عنوان هماهنگ کننده سیاست ملی ZOA خدمت کرده است. وی همچنین موسس و رئیس EMET و از تصمیمگیران در زمینه مسائل تهدید برای دموکراسیها توسط افراطیون است.